Tips til valg av supbrett

Tips til valg av supbrett

Takket være den enorme økningen i popularitet innen SUP står du som kjøper overfor det som ser ut til å være et uendelig valg av supbrett på markedet, samt et enormt utvalg av forskjellige priser. Ved første øyekast kan markedet virke litt forvirrende. Hvordan kan prisene variere så mye? Det er vel logisk at ett oppblåsbart supbrett på 10’6 “er et oppblåsbart supbrett på 10″6, ikke sant? Det er desverre feil. Selv om det kan være veldig fristende å velge et rimelig brett, vil vi her se nærmere på hvorfor ikke alle oppblåsbare padlebrett er like. Så før du velger et rimelig brett er her noen grunner til at det er verdt å bruke litt ekstra på et supbrett av litt høyere kvalitet.

1. Konstruksjon og teknologi

Supbrett fra RED bruker MSL ™ teknologi som eneste i verden mens de fleste ​SUP-brett i “billig kategorien” bruker enten ett- eller dobbeltlags “dropstitch/sammenføying”. Dette refererer til hvordan materialet som danner topp- og bunn på supbrettet er satt sammen med tråder, noe som er med å gi supbrettet sin styrke, form og struktur.

En-lags dropstitch-konstruksjon er et spinkelt brett med veldig liten stivhet (ofte kun 12-15 psi) som ikke kan pumpes opp​ til høyere trykk, Supbrettet vil da ligge i vannet som en banan, og kan nesten sammenlignes med en bademadrass. I tillegg da også svært vanskelig å holde balansen under padling. Dropstitch med dobbelt lag er noe mer holdbart og stivere, men disse brettene er som regel mye tyngre, både under frakt og padling. Ofte også kosmetiske feil som skjevheter i baug etc.


MSL™ som er utviklet av Red Paddle Co er en superforsterket dropstitch-kjerne med et slitesterkt polymersjikt og varmebehandlede sømmer som gir et sterkere, stivere brett som er opptil 2 kg lettere. I tillegg til selve konstruksjonen, kombinerer innovasjoner som Rocker Stiffening System (RSS) og Tec Air Process for å gi uovertruffen stivhet og ytelse, for en virkelig autentisk padleopplevelse. Og for å ikke snakke om kvalitet og robusthet! Det er ikke mange oppblåsbare supbrett kan ha en gravemaskin på 22 tonn over seg og overleve:​


2. Varighet og sikkerhet

Uansett hvor mye du investerer i ett SUP-brett vil du at det skal vare lenge. Det er ikke bra hvis det begynner å falle fra hverandre etter bare noen måneder. En ting er at det ikke ser bra ut, men det kan også være farlig – hva om brettet skulle svikte når du eller barna er ute på vannet? Når et billig oppblåsbart padlebrett først begynner å falle fra hverandre, er det vanligvis ikke bare en enkel reparasjonsjobb – det er heller ikke økonomisk fornuftig å gjøre det. Du har derfor ikke noe annet alternativ enn å kjøpe et annet. Som man sier; Den som kjøper billig, kjøper ofte dyrt.

3. Verditap

Rimelige supbrett med dårlig kvalitetskonstruksjon og lav holdbarhetsnivå vil ikke bare synke fort i verdi, men vil også være vanskeligere å selge, når du bestemmer deg for at det er tid for en oppgradering.

4. Mangel på allsidighet

Det er ingenting som heter nybegynnerbrett innen SUP. De aller fleste mestrer å padle, raskt, og det er uunngåelig at du vil ende opp med å gjøre mer med brettet ditt. Enten det er en rolig tur ved stranden, turer med venner eller kanskje noen i familien vil prøve bølgesurfing eller sup-yoga, da trenger du et brett som klarer oppgaven. Og dessverre, det er også der mange billige alternativer kommer til kort. Uten den nødvendige styrken, stivheten begrenser du bruken kraftig. Å kjøpe et brett av høyere kvalitet vil gjøre det mulig for deg å “vokse deg inn” i alt det SUP har å tilby – når du er klar.


5. Tilbehør i lav kvalitet

Hvis du ønsker å kjøpe et billig padlebrett av lav kvalitet, er det sannsynlig at du også vil finne ut at det ikke bare er brettet som er av tvilsom kvalitet. For å holde prisnivået så lavt som mulig vil produsenten sannsynligvis også ha valgt alternativet med lav kvalitet når det kommer til alt annet, for eksempel brettbag, padleåren og pumpen. Og det forutsetter at brettet kommer med alle de tingene uansett – hvis det ikke gjør det, husk at du kommer til å slite ut disse viktige elementene hver for seg.


Som med supbrettet tåler ikke ekstrautstyr som bag eller pumpe av lav kvalitet testen av tid, og før eller senere vil du ha behov for en erstatning. Igjen, kjøp billig, kjøp to ganger. Ta brettbag for eksempel, enten den er i garasjen, blir lastet inn og ut av bilen, på en flytur eller blir liggende på stranden mens du padler, brettbagene går gjennom mye og skal tåle alle slags forhold. Hvis det ikke er kvalitet, kan du fort oppleve at de faller fra hverandre, ikke bare ser dårlig ut, men heller ikke egnet til formålet. Når det gjelder pumpen, vil mange billige brett ha en pumpe med ett enkelt, bredt kammer. Selv om de er enkle å bruke, klarer ikke disse pumpene å pumpe opp brett til høyt trykk (forutsatt at brettets konstruksjon kan ta dette uansett).
En høykvalitets, dobbeltkammerpumpe som RED Titan Inflatable SUP Pump er ikke bare laget av høykvalitetsmaterialer, men er også designet for å gi deg høye trykk, og redusere tiden og kreftene som kreves til halvparten.

RED pumpe 2 kammer

Miljø

For oss som elsker å være i naturen og da særlig vi som trives på vannet, er det spesielt viktig å tenke på omgivelsene rundt oss. RED paddle har dette som mantra og har tatt de nødvendige grep for å løfte dette; All embalasje er nå resirkulerbar og miljøvennlig. Supbrett og utstyr fra RED er laget for å vare i mange, mange år, og er også resirkulerbare. Det er ikke bare naturen som er sårbar, vi som ferdes på vannet skal også føle oss trygg. RED garanterer dette med produkter av aller høyeste kvalitet og RED MSL ™ trykklaminering i RED´s egne produksjonslokaler, noe som de siste år er prisbelønnet med annerkjennelsen -verdens beste oppblåsbare supbrett!

Kjøp kvalitet, kjøp en gang

Selv om billige supbrett kan virke attraktive, betyr materialene og konstruksjonen at ikke bare ytelsen er langt dårligere enn de dyrere merkene, men de er også langt mindre holdbare. Helt siden Red Paddle Co begynte å lage oppblåsbare supbrett i 2008, har de fokusert på å bruke de aller beste materialene og nyskapende teknologien for å sikre at de har opprettholdt sin posisjon i forkant av utviklingen. RED brenner for å skape en autentisk padleopplevelse for alle som bruker et Red Paddle Co-brett, og er stolte av å produsere de mest populære oppblåsbare padlebrettene i verden.

Til slutt litt termologi om brett: 10,6 og 11,3 betyr lengde i fot (1 fot er 30,4 cm) bredde er ofte oppgitt i tommer: RED 10,6 med 32″ bredde = 3,2 meter med 81 cm bredde

Om du lurer på hvilket brett som passer til deg, ta kontakt på post@supboards.no og våre SUP-spesialister hjelper deg.